Presentatie

Haar stijl van presenteren onderscheidt zich door de

persoonlijke manier waarop ze verbinding maakt met

de mensen in de zaal.

Moeiteloos, met flair, humor en kennis van zaken leidt

Marlies haar publiek door elk programma heen:

congressen met inhoud, publieksbijeenkomsten,

openingen, jubilea of conferenties.

Marlies Claasen is een betrokken dagvoorzitter die inspireert en graag het beste uit mensen haalt!

Voice Over

Een heldere stem, in staat om alle kleuren in haar stem te leggen:

opgewekt en dynamisch of een zakelijke 'tone of voice' wanneer nodig.

Marlies is een Voice Over met passie voor haar werk!

Marlies werkt sinds 2001 als professioneel voice over.

Dat doet ze voor de televisieprogramma's die ze presenteert,

maar ook voor corporate video's, commercials, e-learning modules of audioboeken.


Televisie

Van 2001 tot 2007 was Marlies wekelijks te zien op TV Gelderland met het cultuur historische programma de Geschiedenisbus. Een programma waarmee Marlies een NL Award voor beste regionale programma in de wacht sleepte. De jury oordeelde: 'Marlies is een ontwapenend en inspirerend presentatrice...'

Tijdens de zomermaanden presenteerde Marlies 2 seizoenen het zomerprogramma Gelderland Zomerland en deed ze verslag van de Nijmeegse Vierdaagse(2005/2006). Ze was quizmaster in de Grote Gelderse Geschiedenis Quiz (2006), presenteerde De Tien van Marlies (2007/2008), Dit was Toen (2009, 2014 en 2015), Een Ode aan onze Doden (2010 en 2012), Uit het Nieuws (2011), Geeft Acht (2012), In naam van Oranje (2013/2014) en Gemaakt in Gelderland (2015/2016)

De prachtige serie Vrouwen in Oorlogstijd, die Marlies in 2010 presenteerde, kreeg een Europese onderscheiding van de Prix Circom, de overkoepelende regionale omroepen van Europa.

Tien afleveringen van Vrouwen in Oorlogstijd werden in het voorjaar van 2012 uitgezonden op de landelijke televisie bij omroep Max.

Bij het tabblad Kijk en Luister zijn een aantal afleveringen te bekijken.


Bedrijfsfilm

Of het nu gaat om interne of externe communicatie, Marlies kan de kijker aan haar hand meenemen. Ze kan dingen uitleggen, mensen interviewen en prikkelen, is vakkundig, warm en betrokken. En daarmee zorgt ze voor net dat beetje meer...

Wilt u de hele productie van een bedrijfsfilm uit handen geven? Dat kan ook. Kijk onder het tabblad AVproducties voor meer informatie.


(zakelijke) evenementen

Een symposium of seminar heeft als doel om informatie over te brengen, te delen of te vergaren. Dat kan alleen maar met een vakkundige presentator. Iemand die de grote lijn in de gaten houdt, die goed interviewt, de rode draad is van de dag en iemand die het publiek er bij weet te betrekken en de aandacht kan vasthouden.

Marlies heeft de perfecte combinatie van persoonlijkheid en vakkundigheid. Door zich uitgebreid in te lezen krijgt ze greep op de materie. Daarnaast wordt het evenement in een voorgesprek goed doorgenomen.

Ook andere evenementen kunnen baat hebben bij een presentator. Denk daarbij aan de opening van een nieuw bedrijf, een jubileum of een ander feest. Marlies kan dan als gastvrouw de boel aan elkaar praten, interviewtjes houden en bijvoorbeeld een openingshandeling begeleiden. Hier kan een combinatie van muziek en presentatie een enorme meerwaarde bieden. Als zangeres kan Marlies eventueel een op maat geschreven lied ten gehore brengen.

Het is ook mogelijk om tijdens een evenement te werken met instarts (korte filmpjes) op een scherm. Marlies Claasen kan de productie daarvan voor haar rekening nemen. Daarvoor werkt ze samen met een aantal gespecialiseerde AV bedrijven.


voice over voor televisie, radio of multimedia

Marlies Claasen als voice over geeft extra kracht aan uw beelden. Dit kan zijn voor commercials, DVD's, bedrijfsfilms of televisie. Daarnaast is multimedia is een sterk groeiende markt, waarbij de stem gebruikt kan worden als 'guide' voor internetproducties.

Opnames kunnen in samenwerking met Tom Klein Muziek in eigen studio worden ingesproken, ge-edit en met één druk op de knop worden verstuurd.

Maar natuurlijk kan Marlies ook elders teksten komen inspreken!